Η Ετήσια Συνάντηση ReCOMed στη Μεσσηνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Συνάντηση του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Χωρών Μεσογείου – ReCOMed στη  Μεσσηνία με τη συμμετοχή μελών από 12 μεσογειακές χώρες.

Στις εργασίες συμμετείχαν μέλη του Δικτύου από την Ιταλία, την Τουρκία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Τυνησία, την Αλβανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κροατία, τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο. Η Ελλάδα στο Δίκτυο RECOMED εκπροσωπείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό “Δρόμοι της Ελιάς” και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ιδρυτικό μέλος του.

Η Ατζέντα της Ετήσιας Συνάντησης, περιλάμβανε μεταξύ άλλων  workshop, παρουσιάσεις θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, προτάσεις συμμετοχής μελών σε σημαντικά διεθνή γεγονότα, όπως η Έκθεση “Expo 2015” στο Μιλάνο, το Forum Μεσογειακής Διατροφής 2014.

Οι εργασίες της  2ης ημέρας της Συνάντησης πραγματοποιήθηκαν στην Κορώνη, στο “Μανιατάκειον Ίδρυμα” το οποίο, στο πλαίσιο της εγγραφής της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και της ανακήρυξης της Κορώνης ως εμβληματικής κοινότητας για την προστασία και την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα αυτό.

Την οργανωτική ευθύνη της επίσκεψης είχε ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Δρόμοι της Ελιάς” ο οποίος, έχοντας συμμετάσχει στις προηγούμενες Συναντήσεις του Δικτύου, φρόντισε ώστε η οργάνωση της σημαντικής αυτής συνάντησης να είναι αντάξια των προηγούμενων διοργανώσεων στην Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Μαρόκο κ.α.    αρόκο κ.α.  

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *