Τα φθινοπωρινά νέα των Δρόμων της Ελιάς

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συμμετείχε ενεργά σε διάφορες σημαντικές εκδηλώσεις και συνέδρια, όπως σε δύο προγραμματισμένες συναντήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ελληνικού Υπ. Πολιτισμού στην Αθήνα και την Κάρπαθο, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού στις Βρυξέλες και στη Μεγάλη Γιορτή της Μεσσηνίας στην Αθήνα…
 
Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Οργανισμός «Δρόμοι  της Ελιάς » ήταν προσκεκλημένος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουριστικής Ανάπτυξης σε Στρογγυλό Τραπέζι  στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπρόσωποι του Υπουργείου, επιστήμονες κ.α.
 
Τον Πολιτιστικό Οργανισμό εκπροσώπησαν η υπεύθυνη Πολιτιστικού Προγράμματος & Δικτύου κα Μαρινέλλα Κατσιλιέρη και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διαπολιτισμικού Διαλόγου κα Audrey Guittard οι οποίες παρουσίασανένα σύντομο ιστορικό των «Δρόμων της Ελιάς» του πρώτου διεθνώς αναγνωρισμένου δικτύου στη Μεσόγειο και τις επόμενες προγραμματισμένες δραστηριότητες  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική αξιοποίηση τοπικών διαδρομών των «Δρόμων της Ελιάς»  στην περιοχή της Πελοποννήσου, στο Μαρόκο και στον Λίβανο.

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς»,  μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Υπ. Πολιτισμού & Τουριστικής Ανάπτυξης έλαβε μέρος στη Συνεδρίαση των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Θεοδόση Μαστρομηνά, τ. Στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση οι «Δρόμοι της Ελιάς» εκπροσωπήθηκαν από την κα. Ελισάβετ Χατζηνικολάου, μέλους της Επιστημονικής Ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού, ειδικής συμβούλου σε θέματα τουρισμού. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν η πολιτιστική κληρονομιά, οι πολιτιστικές διαδρομές και ο πολιτιστικός τουρισμός, η αειφόρος ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, μέσα από τα δίκτυα συνεργασίας και τις καλές πρακτικές συνεργασίας.
 
2010-10-08-01 Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός βρισκόταν στις Βρυξέλες, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους επαγγελματίες του τουρισμού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού. Η φετινή Ημερίδα  ήταν αφιερωμένη στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές, ως νέες τουριστικές μορφές και στρατηγικές στην Ευρώπη, και στην πρόσφατη ένταξή τους στο επίκεντρο των νέων τουριστικών πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση στην οποία ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Πολιτισμού της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και Πορτογαλίας, το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών και στελέχη μεγάλων tours operators, ο Πολιτιστικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε από τον επιστημονικό συνεργάτη του κ. Edouard de Laubrie ο οποίος συμμετείχε στην 4η συνεδρία με τίτλο  « Τουρισμός, Αειφόρος Ανάπτυξη και δίκτυο».  Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης,  οι «Δρόμοι της Ελιάς» ήταν παρόντες  και σ την έκθεση « Europe on the Move»  (Η Ευρώπη σε Κίνηση): οι πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης», που παρουσιάστηκε σε ειδικό χώρο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2010-10-08-02
 
Από τις 11 ως τις 14 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συμμετείχε στη Μεγάλη Γιορτή της Μεσσηνίας που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Αθήνας (σταθμός Μετρό Σύνταγμα).
 
Αυτή η σημαντική εκδήλωση στην ελληνική πρωτεύουσα οργανώθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας και περιλάμβανε ποικίλα δρώμενα (εκθέσεις, γευσιγνωσίες, συναντήσεις κτλ).

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» κατείχε μία ξεχωριστή θέση στην διεξαγωγή της Γιορτής, κυρίως με μία μεγάλη έκθεση με τίτλο  «Δρόμοι της Ελιάς: διαδρομές  διαπολιτισμικού διαλόγου και ανάπτυξης».

Παράλληλα, με την Έκθεση οι  «Δρόμοι της Ελιάς» ήταν παρόντες στον χώρο και με ένα εκθεσιακό  περίπτερο με είδη που προτείνονται και πωλούνται στο κατάστημα «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ των Δρόμων της Ελιάς » που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.  

Exhibition at Syntagma Station
Exhibition at Syntagma Station
The Routes of THE OLIVE TREE SHOP
The Routes of THE OLIVE TREE SHOP

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *