Ένα έγκλημα χωρίς τέλος…

Το Ισραήλ πνίγει και πάλι τη Γάζα στο αίμα αμάχων εκατοντάδες οι νεκροί, πάνω από 4.000 οι τραυματίες…

Με “αμείλικτους” βομβαρδισμούς και αλλεπάλληλα χτυπήματα το Ισραήλ πνίγει πάλι στο αίμα την Παλαιστίνη. Μέχρι σήμερα (22/7/2014), πάνω από 500  Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητα τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, πάνω από 4.000 είναι οι τραυματίες ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους… ΟΛΟΙ ΑΜΑΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ.

2014-07-22a

Μέσα σε 5 εβδομάδες 3 ισραηλινοί έφηβοι δολοφονήθηκαν στη δυτική όχθη (από ποιους άραγε;), ένα αγόρι από την Παλαιστίνη πυρπολήθηκε ζωντανό, ένα παιδί αμερικάνικης υπηκοότητας ξυλοκοπήθηκε  βάναυσα από την ισραηλινή αστυνομία και πάνω από 40 παιδιά της Γάζας έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές εναέριες επιθέσεις. Δεν πρόκειται επομένως για παλαιστινιακό αλλά για πόλεμο εναντίον αθώων παιδιών ο οποίος εξελίσσεται μπροστά στα μάτια ενός κόσμου ο οποίος έχει αρχίσει να αναπτύσσει ανοσία σε συμβάντα παγκόσμιας ντροπής όπως αυτό. Σε ένα κοινό το οποίο βλέπει με απάθεια το Ισραήλ να εισβάλλει, να βομβαρδίζει και να ελέγχει το νερό, το εμπόριο και τα σύνορα ενός ελεύθερου κράτους αναγνωρισμένου από τα Ηνωμένα Έθνη και να μετατρέπει τη Γάζα σε υπαίθρια φυλακή χωρίς διέξοδο για χιλιάδες οικογένειες… Σίγουρα οι επιθέσεις Παλαιστινίων εξτρεμιστών σε αμάχους είναι καταδικαστέες και πρέπει να σταματήσουν, αλλά η αιτία του κακού βρίσκεται αλλού, στο ξεκλήρισμα και στην καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού.

 

Οι “Δρόμοι της Ελιάς”, διεθνώς αναγνωρισμένη ευρω-μεσογειακή διαδρομή διαπολιτισμικού διαλόγου & βιώσιμης ανάπτυξης, αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν το Ισραήλ στις χώρες διέλευσης – παρά τις αφόρητες πιέσεις για συνεργασία- και συνεχίζουν να το παρακάμπτουν εξαιτίας αυτών των απάνθρωπων τακτικών  επικράτησής του. Με το βλέμμα στραμμένο σε μια Μεσόγειο που σπαράσσεται και σε χώρες και τόπους φιλόξενους και αγαπημένους, προσπαθούν να κατανοήσουν αυτή τη νέα φρικιαστική ενέργεια με ανυπολόγιστο κόστος σε ζωές ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Με πίστη στον διαπολιτισμικό διάλογο και τα οφέλη του για την ευημερία των λαών και με όραμα να είναι η Μεσόγειος μια ήσυχη γειτονιά και όλες οι χώρες μια αγκαλιά, οι “Δρόμοι της Ελιάς” παρακολουθούν με συντριβή αυτή τη νέα αποτρόπαιη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και καταγγέλλουν αυτό το νέο “έγκλημα πολέμου”. Καλούν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, κάθε σκεπτόμενο πολίτη του κόσμου  να αναλογιστεί ποια είναι η πραγματική ρίζα του κακού και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό αυτής της αποτρόπαιης ισραηλινής εισβολής, προστασία των αμάχων και ΔΙΑΛΟΓΟ αντί όπλων για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *